XUKLI FESTIVAL - ROCK PELS XUKLIS

Nit de concerts solidaris al Pla de Montbau a favor de l'Afanoc i La Casa dels Xuklis

El Xuklis Festival és un esdeveniment musical que te per finalitat recollir fons per tal de destinar-los a ‘La Casa dels Xuklis’ www.lacasadelsxuklis.org
 Es pretén al mateix temps fer difusió i donar a conèixer el projecte i la feina que dita entitat dur a terme. ‘La Casa dels Xuklis’ és una casa d’acollida que te com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb càncer i les seves famílies.
 Depenent de l’AFANOC - Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya - www.afanoc.org, dóna una cobertura des d’una visió interdisciplinar i integral a totes les noves necessitats familiars i facilita totes les condicions que promouen el benestar i la qualitat de vida, per tal que l’impacte emocional i l’abandó de la vida quotidiana siguin mínims.


El Xuklis Festival, emmarcat dins la festa major del barri de Montbau en les 4 primeres edicions i organitzat per la AAVV Montbau www.veinsmontbau.org juntament amb l’AFANOC, s’ha convertit en un esdeveniment cultural de qualitat pels amants de la música, i en un acte imprescindible pels veïns i veïnes del barri que volen donar un cop de mà als petits gran herois de Montbau: els nens i nenes que durant les temporades de tractament formen part de la nostra comunitat; els nens i nenes de La Casa del Xuklis.

El barri de Montbau sempre s’ha caracteritzat per comptar amb veïns i veïnes lluitadors, solidaris i amb gran poder de convocatòria. 
 Un petit barri que dia a dia vetlla per millorar la vida del conjunt dels seus habitants.

Amb l’arribada de la Casa del Xuklis al barri de Montbau, l’AAVV del barri decideix fer extensiu aquest esperit solidari i lluitador. Des del primer moment, s’organitzen actes diversos per recaptar recursos econòmics per la casa d’acollida, però és l’any 2012 el que marcarà un punt d’inflexió en el compromís adquirit amb els Xuklis i en el nostre desig en convertir-nos en una peça més per intentar millorar la vida dels infants malalts i de les seves famílies. 
 Neix el Xuklis Festival, Concert Solidari a favor de la Casa del Xuklis.


Una nit de concerts on tothom hi participa i col.labora d’una manera voluntària.
 Gràcies a les bandes que venen a tocar desinteressadament, i a l’equip humà que amb la seva feina i implicació fa possible minimitzar les despeses organitzatives, s’aconsegueix que la quantitat econòmica recollida sigui cada cop més important.

Tanmateix existeix, des de la organització del Festival, una gran feina de comunicació i difusió de la tasca que es dur a terme des de l’AFANOC.
 Es important explicar i conscienciar a la societat com es de necessària l’existència de dita entitat.
 Una entitat que és un orgull pel barri de Montbau, per la ciutat de Barcelona i per tot el territori en general.
 Una entitat acollidora de nens i nenes d’arreu, i capdavantera a l’hora de cobrir les necessitats que aquests nens i nenes i les seves famílies pateixen fent front a aquesta terrible malaltia.

Durant les 4 primeres edicions, 2012-2015, el festival ha format part del programa de la Festa Major del barri i ha anat creixent en mitjans, infraestructura i sobretot en afluència de públic.
 És per aquest motiu que l’any 2016 i en un afany de poder dedicar tots els esforços al Festival, aquest surt del programa d’actes de la Festa Major de Montbau i disposa d’una data reservada en el calendari únicament per la nit de concerts.

El mes de Maig és l’escollit per la celebració del Festival, i es des de el 2016 que un dissabte de Maig tot el barri es volca en la organització del Festival per tal que aquest sigui un referent, i faci que gent d’arreu s’apropi a Montbau per tal de passar una gran vetllada, col.laborar i ser Xukli per una nit.

Cartells anteriors