Ja fa temps que l’AFANOC està treballant per aconseguir el reconeixement del grau de discapacitat dels infants i adolescents en el moment del diagnòstic. D’aquesta manera, les famílies podrien gaudir dels recursos i serveis que ofereix aquest reconeixement mèdic, i no haver d’esperar que passin 6 mesos com diu la llei actual.

En aquests moments les comunitats d’Aragó, Castilla la Mancha i Canàries ja han presentat la Proposició No de Llei, i aquestes han estat aprovades. En La Comunitat Valenciana i Múrcia també estan presentades i es troben pendents d’aprovació, en relació a la Llei de la Discapacitat.

Recentment representants de l’AFANOC s’han reunit amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies i entraran a formar part d’un grup de treball per tirar endavant aquesta aquesta Proposició No de Llei a Catalunya, que té com objectiu, modificar el barem de discapacitat per aconseguir millor qualitat de vida des del moment del debut i durant tot el procés del tractament de l’infant o adolescent.

En aquest article, s’analitza la situació actual d’aquest reconeixement i com s’està treballant en tot l’estat espanyol.

 

 

 

 

Adjunts

Related Post