PRESÈNCIA ALS HOSPITALS

Des del 1998 l’AFANOC treballa amb el Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron, donant atenció des de les àrees de voluntariat, activitats i treball social, així com gestionant i adequant les sales de jocs i espais comuns (sales d’estar pels cuidadors, sala per adolescents, neveres, biblioteca, armariets i microones).

 Voluntariat i Activitats Adaptant-nos en tot moment a l’edat, situació i necessitats dels infants i adolescents i els seus familiars i en coordinació amb l’equip sanitari, l’equip de voluntariat hospitalari, format per 121 persones, és present els 365 dies de l’any. La seva tasca és acompanyar-los, jugar-hi, oferir-los activitats lúdiques així com espais de respir i distracció durant els períodes d’ingrés (habitacions, càmeres d’aïllament i UCI) i els tractament ambulatoris a l’hospital de dia.

Se celebren les festes populars i tradicionals, els aniversaris dels nens i nenes, a la vegada que es realitzen activitats de música, conta-contes, tallers de manualitats i creativitat, arteràpia, papiroflèxia i actuacions per part de pallasses hospitalàries famílies.

Treball social La treballadora social assumeix a les famílies que tenen un infant hospitalitzat, i a les que venen a consultes externes o a tractament ambulatori a l’Hospital de Dia del mateix servei. S’acull a les famílies i se’ls dóna tota la informació relativa a prestacions i serveis fent una valoració tècnica en cada cas. Alhora que es detecten necessitats i es realitza una coordinació extrahospitalària necessària, es capacita a les famílies per mobilitzar els recursos personals i es fa un seguiment al llarg de tot el procés.

Suport al personal mèdic i d’infermeria Espai de supervisió amb els equips d’infermeria del Servei, on plantejar dificultats en el maneig de situacions psicoemocionals dels infants i adolescents ingressats i les seves famílies.

Reunions de coordinació S’han realitzat 10 reunions de coordinació amb l’equip mèdic i 60 reunions amb l’equip infermeria de planta i Hospital de Dia.

Millores dels Espais Des de l'any 2004 l’AFANOC intervé en l'adequació i el disseny de la planta d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l'Hospital de Vall d’Hebron amb la creació de sales de jocs, sala d'estar pels cuidadors, neveres, taquilles i la decoració de la planta amb la creativitat dels Xuklis. L'any 2015 es fa la remodelació de la mateixa planta, començant pels espais lúdics i educatius i el despatx de l'Associació.

L’any 2005 es va signar un conveni de col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu, per oferir suport emocional a les famílies que es troben en la situació de tenir un fill o filla amb una malaltia oncohematològica.

  Suport emocional al Servei d’Oncohematologia

L’equip de suport emocional d’AFANOC intervé a partir de la valoració del equip de suport psicosocial de l’hospital, del que formem part, des de l inici de la malaltia, tenint en compte l’impacte generat pel diagnòstic i els canvis que tindrà l’infant i tot el seu entorn.

  Acollida

Informem sobre tots els serveis de l’associació a les famílies que tenen un fill o filla ingressats amb el diagnòstic d’una malaltia oncohematològica.

  Col·laboració amb la Unitat de Cures Pal.liatives Suport emocional a les famílies

Intervenció amb les famílies amb coordinació del psicòleg de la unitat.

  Programa Cuidar(nos) Es condueixen sessions d’autocura i cura amb els professionals implicats.

  Sessions de tancament en situacions de defunció

Es realitzen sessions de tancament en casos de defunció de l’infant o adolescent amb l’equip de cures pal·liatives i altres professionals implicats que han tingut contacte amb la família.

  Suport al personal mèdic i d’infermeria

Sessions mensuals de supervisió amb l’equip mèdic i l’equip d’infermeria de la planta d’oncohematologia i la unitat de transplantament de progenitors hematopoètics; i atenció individual en situació de crisis.

  Reflexoteràpia

Ajudem a reconduir i reequilibrar les alteracions fisiològiques que afecten a l’àmbit físic i emocional.

Revolution Slider Error: Slider with alias implicat not found.
Maybe you mean: 'slider_afanoc' or 'posat-la-gorra' or 'patro-col' or 'slider4' or 'potsAjudar' or 'jo_implico'