Us exposem una sèrie de recursos: aplicacions (apps), pel·lícules i contes que poden ser útils a l'hora de familiaritzar-vos amb la malaltia i l'entorn hospitalari.

APLICACIONS

APLICACIONS EDUCATIVES

APLICACIONS CÀNCER

Count & match: Aplicació útil per aprendre els números i a calcular mentre jugues i et diverteixes.
My house: Aplicació amb la que podràs jugar a la caseta de manera virtual, dissenyant i decorant la teva pròpia casa. Ajuda a desenvolupar la imaginació, la percepció visual i les habilitats motrius fines.
Series 2: Aplicació útil per aprendre les relacions. A través d’aquesta aplicació s’aprèn a ordenar objectes en una sèrie basada en diversos principis com la forma, el color, la mida i la quantitat.
Pain and learn lite: Aplicació que et permet aprendre a contar i l’abecedari a través del dibuix i la pintura, a banda de ser útil també per desenvolupar la motricitat fina.
Bebops: Aplicació que permet conèixer els diferents instruments i organitzar la orquestra dels Bebops.
CreAPPcuentos: Aplicació que s'utilitza per inventar la teva pròpia aventura i crear històries de manera senzilla i divertida.
Cuentos clásicos: Aplicació interactiva de contes clàssics animats.
First words spanish: Aplicació que permet iniciar-se en l'aprenentatge de les lletres i la creació de paraules.
Una WEB del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya útil per a reforçar els continguts escolars és la següent: http://www.edu365.cat/.
Catapum: Aplicació que permet crear els teus propis contes en els que tu en pots ser el protagonista, juntament amb la teva família i amics. Escull les fotografies dels personatges i construeix la teva pròpia narració.
Finger Sketch Paint - A pintar!: Aplicacions amb les quals podràs dibuixar, tant en blanc i negre com en color, utilitzant diferents tècniques.
Dragon Math i Juegos de matemáticas: Aplicacions que permeten exercitar la memòria a través de les diferents operacions matemàtiques (suma, resta, multiplicació i divisió).
Apalabrados: Aplicació que consisteix en un joc de formar paraules combinant les diferents lletres disponibles.
Duolingo: Aplicació molt útil per aprendre anglès i anar augmentant de nivell mentre et diverteixes.
Quizit Español: Aplicació que consisteix en un joc de cultura general dividit en múltiples categories per desafiar el teu coneixement: geografia, entreteniment, història, art i cultura, ciència i naturalesa, esport i oci.
Piano Melody Free: Aplicació útil per aprendre a tocar cançons.
El trivial de Ciencias Básicas: Aplicació que et permet participar en concursos sobre química, biologia, física, l’espai, la Terra, els animals i el cos humà, entre altres temes.
Genius Historia: Aplicació en la que has d’anar superant preguntes per tal de descobrir les civilitzacions i els períodes més importants de la història de la humanitat.
Quiz de Geografia el juego 3D: Aplicació en la que has de respondre preguntes sobre els diferents països del món, les seves capitals, els territoris, les banderes, els idiomes oficials i els seus llocs d’interès.
FX Algebrar Solver: Aplicació considerada una assistent de matmàtiques per tal d'ajudar-te a solucionar els problemes sempre que ho necessitis.
Duolingo: Aplicació molt útil per aprendre anglès i anar augmentant de nivell mentre et diverteixes.
Simple Mind: Aplicació que t'ajudarà a crear mapes conceptuals per tal d'organitzar les teves idees.
Si vols obtenir més informació de les referències exposades en els apartats anteriors, no dubtis en descarregar-te el pdf fent clic aquí.
Pain Squad

Pain Squad

Pain Squad és la primera aplicació desenvolupada per a facilitar el tractament del càncer als nens que pateixen aquesta malaltia, ja que els ajudarà a registrar els seus diaris de dolor d’una manera més amena i divertida.

Pain Squad AppStore
Radsd4Kids

Radsd4Kids

Rads4kids és una aplicació que facilita al pacient pediàtric la comprensió sobre el funcionament de la radioteràpia.

Radsd4Kids AppStore
My Hospital

My Hospital

My Hospital és una aplicació en la que podràs dissenyar, organitzar i mantenir el teu propi centre mèdic.

My Hospital AppStore

RECURSOS EDUCATIUS

CONTES EL CÀNCER

CONTES EL DOL

Les aventures del càncer Nueda, V., Barceló, A. (2016). Barcelona: Tramuntana. Aquesta és una aventura real. El càncer provocarà canvis a casa, rutines, estats d’ànim, canvis físics, etc.
El meu llibre per pintar Roca C. (2005). Editorial Zendrera Zariquiey. Enriqueta Villavecchia. Departament d’Educació (Generalitat de Catalunya). Un conte per dibuixar i pintar on els dos protagonistes ens presenten a la seva família, habitatge i la seva experiència a l’hospital. Expliquen tot el procés de la malaltia fins al moment de tornar a casa.
Toby y la máquina voladora Zeda, R. AEEC. Senzilla història que ajuda al nens hospitalitzat a entendre les etapes de la malaltia, sentint-se identificat amb en Toby.
Lina, la pequeña golondrina García de Motllos Gámiz, A.M. (2004). Osakidetza Els infants es podran identificar amb la Lina, a través de una sèrie de metàfores que l’ajudaran a posar nom a les seves emocions.
Tom en el hospital Le Masne, C., Aline Bawin, M. (1998). Editorial Combel. Tom ingressa a l’hospital per una operació. Tot i l’afectuosa acollida de les infermeres, la presència tranquil·litzadora dels seus pares i la simpatia del seu company d’habitació, en Tom no està del tot tranquil.
Gasparín Super Quimio y su lucha contra las células cancerosas Motzfeldt, H. Federación Española de Padres de Niños con Cáncer. Història de Gasparín Super Químio i la seva lluita contra les cèl·lules malvades cancerígenes.
My brand new leg Rae North S. Lithonia, GA: Northstar Entertainment Group. Una nena que va perdre una cama coneix a un nou amic i li mostra totes les activitats que encara pot realitzar amb la pròtesis que porta, com ara, córrer, anar en bicicleta o caminar.
The Hare who lost her hair Leonard A., Paul Fox, Tom. Aquesta és la història d’una llebre molt valenta en el seu viatge per superar la malaltia, la qual troba una curació màgica que podria ajudar-la a millorar, tot i alguns efectes secundaris inesperats.
Chemo to the rescue! A children’s book about leukemia Brent M., Knutsson C. Un conte sobre la una nena amb leucèmia escrit per ella i per la seva mare, en el que expliquen les experiències amb la malaltia. El conte respon a preguntes fonamentals que els nens poden tenir sobre la vida amb quimioteràpia.
En el país de los dragones Bermejo, A., Arrufat, T. (2004). Editorial Cuentosamedida. La Marta és una nena que té càncer i en Joan, l’infermer, li explica una història sobre dracs on n’hi ha un de petitet que també té una malaltia semblant a la seva. Així, per mitjà de la fantasia i introduint a la nena en el conte, aconseguirà que la seva estància i tractament dins l´hospital siguin més divertits i agradables.
Carta para un niño con cáncer Kubler-Ross, E. (2005). Editorial Luciérnaga. Una senzilla carta sobre la vida i la mort per respondre a les preguntes d’en Dougy, un nen de 9 anys amb càncer.
Cómo vèncer la leucemia Ludeña Martínez, A. (2003). Murcia: Diego Marín. Un nen de 7 anys explica la seva història amb la malaltia des de que li diagnostiquen.
Jaime tiene cáncer Cuerda L., Rouras, M. (2012). Editorial Mettacuento. En Jaime, un nen de 7 anys, té càncer. Un conte commovedor de les vivències d’en Jaime durant tota la malaltia.
¡Ánimo Guille! De Lestrade, A. (2009). Bayard Revistas. En Guille és un nen amb una vida difícil, diagnosticat de Leucèmia. Amb el suport de la seva mare, els seus amics i la seva força de voluntat és capaç de superar la malaltia i recuperar la seva vida.
Vamos a quimioterapia Sánchez de Toledo, J., Giralt, J., Giralt, A. En Quim explica als nens què és la quimioteràpia, com funciona el cos humà i com el defensaran entre els dos.
Vamos a radioterapia Sánchez de Toledo, J., Giralt, J., Giralt, A. En Tron, una màquina de radioteràpia, els hi explicarà als nens com funciona la radioteràpia.
Sofía, la golondrina Taboada Castro, A. (2006). Madrid: Boadilla del monte. Aquest conte explica la història d’un ocellet ceg que aprèn a fer moltes coses sense ajuda.
The tree with no limbs Lee M., Ingram L. L’arbre sense extremitats li permet saber al lector que es pot trobar significat i propòsits a la vida, encara que et falti alguna extremitat i ofereix una alta dosis d’esperança pels nens que han perdut algun membre del cos.
The famous hat Gaynor K., Keating, R. Història sobre en Harry, un nen que està a l’hospital per rebre el tractament de la leucèmia. El seu barret famós el manté somrient durant tot el tractament i quan marxa de l’hospital el deixa pels nens que encara estan malalts perquè els hi doni bona sort.
The Stars Twinkle Brightly A children’s story about cancer. E Fam M. Escrit per l’autor, dues vegades supervivent del càncer, explica la història d’un nen de 8 anys i el seu diagnòstic.
Berta: reúne fuerzas para afrontar el cáncer Vergés de Echenique, P. (2001). Barcelona: Sirpus. La Berta, una nena que té càncer, anirà descobrint al·licients per afrontar la malaltia i tirar endavant, gaudint de la vida. És un llibre ple d’esperança que expressa els diferents estats d’ànim pels que va passant la protagonista.
Alba Larreula, E. (1998). Barcelona: S.A. Editorial La Galera. L’Alba és una noia que pateix una malaltia greu, però que no exerceix mai de malalta. Mentre té forces, lluita per viure la vida plenament. La seva lluita diària amb la malaltia, queda recollida en aquest llibre, que es basa en el seu diari personal.
Si no hi ha demà Verdaguer, N., Pagès, S. (2016). Barcelona: Una història personal de superació i valentia en la que una noia pateix una ictus cerebral amb 17 anys. A partir d’aquí, comença una nova aventura plena d’obstacles que superarà al llarg del camí.
No estàs solo. Maella, A., Pardo, N., Daniel, M. Editorial Mayo y Fund. Enriqueta Villavecchia. Aquest llibre presenta, de manera senzilla i directe, el testimoni de nou adolescents que han superat un càncer.
Ésto no es justo. Nicholls, S. (2009). Editorial Umbriel. En Sam, un nen de 11 anys, té leucèmia i vol conèixer tot el que envolta la mort. Precisament, necessita les respostes de les preguntes que ningú vol contestar.
Una princesa molt especial Pijuan Vallverdú, C. (2015). Editorial S.L. Punto Rojo Libros. La Carla tenia 18 anys quan li van diagnosticar càncer. Durant el llarg i difícil tractament de la quimioteràpia, va decidir escriure un conte que li va permetre explicar les seves experiències.
It’s just cancer: making a great day, one round of chemo at a time Lubken, B. A en Brad li han diagnosticat càncer de testicles. La malaltia interromp els seus plans d’estudiar a la universitat i l’obliga a rebre quimioteràpia, però també li ensenyarà com veure el món d’una manera que mai havia imaginat.
Un cumpleaños Meissner-Johannknecht, D., Kemmler, M. (2008). Lóguez. S’acosta l’aniversari de dos germans bessons i un d’ells recorda a l’altre que té una malaltia que no el permet moure’s i no viu a casa amb ell. Per l’aniversari es reuniran els dos germans i el germà sa ho prepara tot.
Gorres per a tothom Baques M. (2011). Abadia de Montserrat. En Víctor, en Joel, l´Anna i la Marina tenen 11 anys. Van a la mateixa classe i són molt i molt amics. Arriba un dia que en Víctor es posa malalt: té leucèmia. Els seus amics no el deixaran sol i més que mai estaran al seu costat i sobretot jugaran, jugaran molt per vèncer la malaltia.
La major medicina Zeda, R. (2005). Kidexom. A la Clara li han diagnosticat càncer. Després del seu tractament, ja totalment recuperada, convida a en Luis al seu aniversari.
Yo y el cancer de mi hermano González, L. Editorial Litomar. Una perspectiva de la malaltia sota la mirada d’un nen sa, que observa la malaltia del seu germà.
What about me? When brothers and sisters get sick Peterkin A., Middendorf F. El càncer afecta a tota la família. Aquest conte ajuda als germans a entendre que no és culpa seva i que també són estimats pels seus pares. Sentir-se exclòs, espantat o enfadat són emocions naturals que els germans també senten durant tot el procés de la malaltia.
Daniel and his starry Night Blanket: A story of illness and sibling love Loughridge, S. És possible que els germans petits potser no entenguin perquè la malaltia dels seus germans rep tota l’atenció, ni el tipus de càncer o tractament que estan rebent. Aquest conte ajuda a aclarir aquests dubtes als germans petits.
Algún día Irina Carbonell, A.M. (2003). Barcelona: Plaza & Janés. La seva autora ho abandona tot quan a la seva filla li diagnostiquen càncer.
Cáncer en la Infancia. La magia de una sonrisa Pardo García, N. (2005). Editorial Morales i Torres. Llibre de gran ajuda per a les famílies de nens als quals s’ha diagnosticat càncer, ajudant-los a entendre que ha succeït i què és el càncer.
El cáncer desde la mirada del niño Domínguez Ferri, M. (2009). Editorial Alianza-Psicología. Recomanacions i reflexions per treballar amb els infants malalts de càncer des de l’hospital i des de la família.
Mi hijo tiene cáncer. ¿Què hago? Ávila J.C., Gómez R., Marín A. (2005). FARO. Guia per pares on es dóna informació sobre la malaltia, el diagnòstic, el tractament, els possibles suports, etc. Queridos padres... ¿Y ahora cómo le digo a mamá que tengo leucemia? Tonucci, F. (2004). Editorial Graó. Un llibre que reflexa molt bé, des dels ulls de l’infant, tot el procés, conceptes i aspectes que implica la malaltia oncològica.
El nen i la malaltia oncològica (1996). Unitat de Prevenció I Control del Càncer. Servei català de la Salut – Institut Català d’Oncologia. Breu guia sobre el nen i la malaltia oncològica que parla de com repercuteix aquesta malaltia en la família i l’escola. Fa referència també al tractament i als seus efectes i es descriu l’alimentació i els hàbits saludables.
¿Y y qué? Lucas y su hermana enferma Vlamakis, G. (2004). Sirpus. A vegades ser el germà d’un nen amb càncer pot ser molt dur, degut a que els pares necessiten dedicar-se la major part del seu temps a cuidar al fill malalt. Aquest llibre ajuda a entendre les necessitats dels seus altres fills per tal de que se sentin millor en l’entorn familiar.
Along the way, Documenting my child’s caner journey Hoffman R.I. Un recurs pels pares que proporciona informació sobre els tractaments, el contacte a l’hospital, etc.
La tardor de Freddy la fulla Buscaglia, L. (1988). Barcelona: Urano-Emecé. El cicle de la vida d’una fulla des de que brota a l’arbre fins que cau després de la primera nevada d’hivern.
T’estimaré sempre, petitó Glori, D. (2001). Barcelona: Timun Mas. Una història entranyable entre el Cueta i la seva mare i un tema profund, la mort d’un ésser estimat. Amb delicadesa i sensibilitat aquest conte explica l’amor entre pares i fills.
La mort d’en Tim Elzbieta. (2002). Barcelona: Cruïlla. Relat que pot ajudar els infants a entendre què passa quan algú es mor. Alternant dibuixos i preguntes molt senzilles, com poden ser les que es fan els nens, s'introdueix la mort i tot el que aquesta comporta de pèrdua, separació i dol. Parla també dels rituals que es poden fer.
Germans i amics
El nen dels estels Somers, P. (2005). Barcelona: ING. Una història senzilla sobre la Clara, una nena de 6 anys, que acaba de perdre el seu germanet Miguel, de tant sols 3 anys, després d’una llarga malaltia.
La Carla ara és la nostra estrella (2013). Agustí A.M., Esteban B., Blasi M., Gómez C., Esquerda M., Mental M., Vinyes J.O., Molinas E. Pages. La mort sobtada de la Carla, una nena de quatre anys, eixerida, juganera i plena de vida, ens posa davant del repte d’afrontar la vida sense ella. The goodbye book. Parr, T. Ajuda als nens a expressar com es sentiran quan s’acomiadin d’algú.
Més enllà del gran riu Beuscher, A., Haas, C. (2004). Barcelona: Joventut. Un dia la Llebre li va dir a l’Ós rentador: Haig de fer un llarg viatge i no pots venir amb mi, perquè hi he d’anar sola. L’Ós rentador la va acompanyar a la riba del gran riu i es va acomiadar d'ella.
No és fàcil petit esquirol Ramón, E., Osuna, R. (2003). Barcelona: Kalandraka edicions. El petit esquirol estava molt trist perquè la seva mare havia mort, pensava que mai més tornaria a ser feliç, però la vida continua i l’amor tancarà les seves ferides.
Jo sempre t’estimaré. Wilhelm, H. (1985). Barcelona: Joventut. Història de la profunda amistat entre un nen i la seva gosseta Elfi. Després d’una vida molt feliç junts, Elfi s’acomiada per sempre.
La estrella de Lea Claude, K., Dubois-Patrick G. (2008). SM. La Lea es posa malalta i acaba morint, però lluny de dramatismes, aquesta història presenta la importància de sentir-se acompanyada i estimada en els darrers moments.
Si te mueres ya verás dónde vas Calleja Perez, S. (1995). Luis Vives (Edelvives). Quan l’Ailala ingressa a l’hospital coneix a altres nens malalts i això la fa feliç perquè formen un gran equip. Germans i amics.
Desde que murió mi hermano Munoz-Kiehne, M., Dietrich, G. (2000). Centering Corporation. Un nen expressa el que sentia quan es va assabentar de la mort del seu germà i com ha anat evolucionant aquest sentiment al seu interior des de llavors.
El cuento de Thumpy Dodge Nancy, G. (1986). Share Pregnancy & Infant Loss suport inc. En Thumpy és un conillet que perd sobtadament a la seva germana petita, la Bun. Al conte s’explica com la família y en Thumpy fan front a aquesta pèrdua.
La meva germana Paula Huelva Llamas, C., Vidal Llacuna, R. (2012). Claret Kids. La Carla, una nena de onze anys, explica com recorda a la seva germana Paula, que era dos anys més gran que ella.
Birgit. Història d’una mort Mebs, G., Martín, B. (2011). El Jinete Azul. La Birgit s’ha posat malalta, té un tumor al cap, i la seva germana descriu com viu tota aquesta situació.
Tinc un secret al cel. Menh-Wai, T. (2015). Alplina, Flor de Neu. La Wei està enfadada i trista perquè el dia de cap d’any va morir el seu germà.
Her pink hair Dana, J. Història explicada des del punt de vista d’una nena petita que està sent testimoni de la batalla contra el càncer de la seva millor amiga.
Un estiu per morir Lowry, L. (1985). Barcelona: L’Esparver. Explica la història d’una noia adolescent que va a un poble a passar les vacances d’estiu amb els seus pares i la seva germana. En el transcurs de l'estiu s'adonarà de la importància de la vida a causa de de la malaltia progressiva que fa perillar la vida de la seva germana.
Consejos para jóvenes ante el significado de la muerte Wolfelt, et al. (2001). Barcelona: Editorial Diagonal/Grup 62. Quan ets jove la mort d’algú proper pot ser molt dolorosa. Aquest llibre pretén que els joves entenguin aquest dolor tan particular.
Caracoles, pendientes y mariposas Álvarez González, B., Novoa Martínez, T. (2002). Editorial Luis Vives (Edelvives). La Idoia compleix 8 anys i una amiga li regala un rellotge d’aigua. Els seus pares no recorden que és el seu aniversari, ja que des de que va morir el seu fill de sis mesos, la por i la tristesa habiten a casa. La Idoia se sent culpable de la mort del seu germà y té malsons.
El nen d’ombra Masini, B. (2010). Barcelona: Cruïlla. Des que l’Hèctor, el petit de casa, ja no hi és, a la família no es parla d’ell. Però, per a en Guillem, el germà gran, l’Hèctor no se n’ha anat: és el nen d’ombra que el ve a visitar de tant en tant, per sorpresa... En Guillem pensa que si els pares també el veiessin, potser no estarien tan tristos.
The honest truth Gemeinhart, D. Novel·la inspirada en el Mark, un nen de 12 anys que té càncer i porta rebent quimioteràpia des dels 5 anys. Les seves opcions s’estan acabant i ell està molt perdut. Els seus pares i doctors estan prenent decisions per ell i ell se sen fora de control, ja que vol prendre decisions sobre la seva pròpia vida, i aquestes poden incloure la mort.
Dulces destellos de luz Para afrontar el duelo. Castro Puig, M. (2017). Plataforma Editorial. En aquest llibre hi trobem bona part dels espurneig que han il·luminat el camí de l’autora des de que va morir el seu fill.
Volver a vivir Diario del primer año después de la muerte de un hijo. Castro Puig, M. (2015). RBA Libros. Testimoni valent i esperançador, que comparteix amb nosaltres el dolor i el consol d’una mare que ha perdut el seu fill. Nadie me entiende. Diez, S., Cunill, M. (2013). Editorial Luciérnaga. Sara acaba de perdre al seu fill en un accident de cotxe, una pèrdua que afronta amb l’ajuda del seu terapeuta. En aquesta novel·la travessem amb ella el dolor i la por que desperta la pèrdua d’un fill.
Palabras que consuelan Como trascender el duelo y amar la vida. Castro Puig, M. (2013). Plataforma Editorial. Pensaments i sentiments que a l’autora, després de la mort del seu fill, l’han ajudat a transcendir el seu dol i estimar a la vida.
Los niños y la muerte Kübler-Ross, E. (1992). Barcelona: Luciérnaga. Un llibre que parla de les pors, els dubtes, la confusió i l’angoixa d’aquells pares enfrontats amb una malaltia terminal o amb la mort súbdita d’un fill.
Paula Allende, I. (1995). Barcelona: Plaza & Janés. És un llibre molt personal i íntim de l’autora que narra la història de la seva família en el moment que la seva filla Paula estava tan greu. Un hijo no puede morir Roccatagliata, S. (2001). Grijalbo. Aquest llibre ens brinda un testimoni que ens parla de les claus d’ajuda per sobreportar una de les experiències més dures per les que pot passar un ésser humà, la pèrdua d’un fill.
Te lo contaré en un viaje Garrido, C. (2002). Barcelona: Ares y Mares. Llibre que narra en primera persona una experiència personal viscuda per l’autor, la mort de la seva filla Alba, degut a una greu malaltia.
Beyond tears: líving after losing a child Mitchell E., Volpe R., Long A. et al. Amb el propòsit de consolar i guiar als pares en el dol dels seus fills, aquest llibre ha estat escrit per nou mares que van perdre el seu fill.
Altres llibres
De la Herrán, A. et al. (2000). ¿Todos los caracoles se mueren siempre? Cómo tratar la muerte en Educación Infantil. Madrid: Ediciones de la Torre.
De la Herrán, A., Cortina, M. (2006). La muerte y su didáctica. Manual para Educación Infantil, Primaria y Secundaria. Madrid: Universitas.
Díaz, I. (2004). I ara on és? Com ajudar els nens i adolescents a entendre la mort. Barcelona: Viena.
Huisman, Perrin, E. (2003). La mort explicada a la meva filla. Barcelona: Empúries.
Kroen. W. (2002). Cómo ayudar a los niños a afrontar la pérdida de un ser querido. Un manual para adultos. Barcelona: Oniro.
Poch, C. (2006). De la vida i de la mort. Recursos per la família i l’escola. Barcelona: Claret.
Turner, M. (2004). Cómo hablar con niños y jóvenes sobre la muerte y el duelo. Barcelona: Paidós.
Wolfelt, A. (2001). Consejos para niños ante el significado de la muerte. Barcelona: Diagonal.
Wolfelt, A. (2001). Consejos para jovenes ante el significado de la muerte. Barcelona: Diagonal.

Pel·lícules /  Sèries

Campaña de animación sobre el cáncer infantil (2016) La lluita d’una nena per tornar a fer el que més li agrada, ballar, després de la implantació d’una pròtesis a la cama.
Link Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lvm7YneAkLg
Buscando a Nemo (2003) En Nemo, un peixet fill únic que perd la seva mare al néixer, és molt estimat i protegit pel seu pare. Un dia pesquen a en Nemo i passa a viure a una peixera, de manera que el seu pare començarà una gran aventura per buscar-lo. Alhora, en Nemo i els seus amics faran un pla per escapar-se de la peixera i tornar al mar.
El rey león (1994) En Simba és un entremaliat lleó, fill del rei de la selva. El seu tiet provoca la mort del seu pare, per quedar-se amb el tro. En Simba, molt trist, ha d’escapar, però coneixerà a uns nous amics que li faran veure la vida d’una altra manera.
Bambi (1942) En Bambi és un petit cérvol que veu com un caçador mata a la seva mare. A partir d’aquí, coneixerà grans amics amb els que descobrirà lliçons sobre l’amor i la vida.
El regalo (2016) Reflexió sobre la importància les coses senzilles, l’acceptació i l’amor propi.
Link Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=2A5WhsRjoCQ
Bajo la misma estrella (2014) Història sobre una parella d’adolescents que es van conèixer en un grup de suport de malalts de càncer.
Polseres vermelles (2011) Història quotidiana de la estada a l’hospital d’un grup de nens i adolescents que coincideixen a la planta de Pediatria a causa de les seves malalties. Vivir para siempre (2010) A en Sam, un nen de 12 anys, li apassionen les històries fantàstiques. Té leucèmia i, encara que els adults responguin ambiguament a les seves preguntes i evitin parlar sobre algunes qüestions, ell ho vol saber tot sobre la mort.
La decisión de Anne (2009) Basada en la novel·la de Jordi Picoult, és un drama que tracta sobre la malaltia, a família i el dret a decidir.
Camino (2008) Inspirada en la vida d’Alèxia, una nena que va morir amb 14 anys, després de 10 mesos d’una llarga malaltia, deguda a un tumor maligne.
Planta 4ª (2003) Un grup d’adolescents aconsegueixen amb alegria fer suportable la seva estada a l’hospital i descobreixen en aquest context la importància de l’amistat.
Un paseo para recordar (2002) És la historia d’amor de dos adolescents molt diferents que viuen la vida al màxim per gaudir de cada moment que els hi regala la vida, ja que ella té una malaltia terminal.